Ukrayna Tanitim Günleri

TÜRSAB Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ali Bilir: 'Türkiye ile Ukrayna arasindaki turizm pazarinda yakalanan yükselis pandemi nedeniyle biraz hiz kesmis olsa da 2020'de 1 milyon Ukrayna vatandasi ülkemizi ziyaret etti. 2021 yilinda ise 1,5 milyon Ukrayna vatandasini ülkemizde misafir etmeyi hedefliyoruz ve bekliyoruz' Ukrayna'nin Istanbul Baskonsolosu Oleksandr Gaman: 'Son 1,5 senedir Kovid19 sebebiyle turizm alani çok zayif çalismasina ragmen turizm üzerinde çalismaya ve bu alani gelistirmeye devam ediyoruz'

Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Ali Bilir, "Türkiye ile Ukrayna arasindaki turizm pazarinda yakalanan yükselis pandemi nedeniyle biraz hiz kesmis olsa da 2020'de 1 milyon Ukrayna vatandasi ülkemizi ziyaret etti. 2021 yilinda ise 1,5 milyon Ukrayna vatandasini ülkemizde misafir etmeyi hedefliyoruz ve bekliyoruz." dedi.

Ukrayna Tanitim Günleri programinda konusan Bilir, Ukrayna ve Türkiye'nin son derece köklü ve iyi iliskilere sahip oldugunu ifade ederek, iki ülke arasindaki iliskilerin son yillarda birçok farkli alanda kaydedilen is birlikleriyle stratejik derinlik kazanirken, iki ülke arasinda kurulan bagi destekleyen ve gelistiren en önemli alanin turizm oldugunu vurguladi.

Iki ülke arasinda kimlikle geçis imkani taninmasinin önemine isaret eden Bilir, "Iki ülke arasinda kimlikle geçis imkani taninmasi, karsilikli turizm hareketlerinin yükselmesine ve dolayisiyla Ukrayna'dan ülkemize, ülkemizden de Ukrayna'ya seyahatleri oldukça arttirdi. Türkiye ile Ukrayna arasindaki turizm pazarinda yakalanan yükselis pandemi nedeniyle biraz hiz kesmis olsa da 2020'de 1 milyon Ukrayna vatandasi ülkemizi ziyaret etti. 2021 yilinda ise 1,5 milyon Ukrayna vatandasini ülkemizde misafir etmeyi hedefliyoruz ve bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Türkiye'den yurt disina çikislarda Ukrayna'nin Türk vatandaslari açisindan çok önemli bir destinasyon oldugunu vurgulayan Bilir, "Pandemi öncesi dönemde Türkiye'den yurt disina gerçeklestirilen seyahatlerde, Ukrayna'ya 217 bin seyahat gerçeklestirmisiz ve Türk vatandaslarinin yurt disi seyahatlerinde Ukrayna 7'nci sirada bulunuyor." dedi.

Ülkeler arasinda kurulan turizm köprüsünün güçlendirilmesinin büyük önem arz ettigini belirten Bilir, iki ülkedeki turizm destinasyonlarinin tanitiminin önem tasidigini kaydetti.

- "Turizm üzerinde çalismaya ve bu alani gelistirmeye devam ediyoruz"

Ukrayna'nin Istanbul Baskonsolosu Oleksandr Gaman da turizmin devletin geliri için çok önemli, bu nedenle de öncelikli oldugunu belirterek, "Son 1,5 senedir Kovid-19 sebebiyle turizm alani çok zayif çalismasina ragmen turizm üzerinde çalismaya ve bu alani gelistirmeye devam ediyoruz." dedi.

Gaman, son yilda salgina ragmen 1 milyona yakin Ukraynalinin Türkiye'yi ziyaret ettigini aktararak, "Türk vatandaslarinin Ukrayna'ya gelmesi ve ziyaretine bakildiginda maalesef daha az bir sayi var. Bizim de turizm açisindan gösterebilecegimiz, sunabilecegimiz çok güzel seyler var." diye konustu.

Türkiye ile Ukrayna arasindaki iliskilere deginen Gaman, "Denizden baska bizi hiçbir sey ayirmiyor. Aramizda sadece bir deniz var. Çok eminiz ki zafer bizim olacak. Turizm alaninda da çok büyük kazanimlarimiz olacak. Türkiye ve Ukrayna arasinda ortak uçuslarin, charter uçuslarin yapilmasi da bunu umutlandiriyor." ifadelerini kullandi.

- "Iliskilerimizin ve is birligimizin çok ürün verecegine inaniyoruz"

Kiev Belediye Baskan Yardimcisi Maryna Khonda ise turizmin öncelikli alanlardan oldugunu belirterek, Kovid-19 salgini nedeniyle turizm alaninda sikintilar yasandigini ifade etti.

Khonda, iki ülke arasinda gerçeklestirilecek is birliklerine isaret ederek, "Iliskilerimizin ve is birligimizin çok ürün verecegine inaniyoruz." dedi.

Program, açilis konusmalarinin ardindan Türkiye ve Ukrayna'dan yetkililer ve katilimcilarin görüsmeleriyle devam etti.

Kaynak: AA