Kadın istihdamına büyük destek: Bin kovan hibe edilecek!

Ak Parti'nin Roman Vekili Cemal Bekle, dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Kadınların desteklenmelerinin her alanda yükseliş getireceğini kaydeden Bekle, “Sadece Seferihisar'da değil Türkiye'nin her yerindeki dezavantajlı kadınları istihdama katılmalarını sağlayacak çalışmalar yapacağız" dedi.

Kadın istihdamına büyük destek: Bin kovan hibe edilecek!
Ak Parti İzmir Milletvekili Roman Kökenli Cemal Bekle, Ak Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine atanmasının ardından ilk projesini bugün Seferihisar'da hayata geçirdi. Toplamda 100 kadına Arıcılık konusunda eğitim, alan ve malzeme tedariğinin yapılacağı proje için Seferihisar'da düzenlenen toplantıya,

Ak Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Vali Yardımcısı ve Seferihisar İlçe Kaymakamvekili Barış Demirtaş, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervisoğlu, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir, KADIN ve Demokrasi Derneği (KADEM) İzmir İl Temsilcisi Arzu Günaydın, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Selim Kalemci, Ak Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın ve Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu katıldı. İzmir'de ilk ve tek kadın arıcı çiftçisi Aslıhan Özşahin'in bal üretimi yaptığı yerde gerçekleşen toplantıda verilecek destekler üzerine istişare yapıldı.

Kadın istihdamına büyük destek: Bin kovan hibe edilecek!

DEZAVANTAJLI KADINLARIN YANINDAYIZ

Kadınlara yönelik yürüttükleri projelerin sadece Seferihisar ile sınırlı kalmayacağının bilgisini veren Bekle, Türkiye'nin her yerinde yaşayan ve istihdama katılmak isteyen dezavantajlı kadınlara bu olanakları götürmek amacında olduklarını kaydetti. Bekle, “Sosyal kalkındırmayı sağlamak ve toplumdaki kadının yerini arttırmak için istihdam çok önemli bir mesele. Ben bal işinin çok bereketli olduğuna şahit oldum. KADEM, kaymakamımız ve bürokratlarımız ile beraber güzel bir işe imza atıyoruz. İzmir'de bu işi yapan Aslıhan Hanımla tanıştık. Küçük bir fikirden buralara kadar geldik. Aslıhan Hanım'ın örnek teşkil etmesini istiyoruz. İki adet kovanla işe başlayıp büyüttüğü işiyle bu sektörün daha çok başında olan kadın arkadaşlarımıza destek vereceğini bilmek bizi mutlu ediyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu proje hayata geçtiğinde yeni başlayan arkadaşlarımızın kovanlarını da ziyarete geliriz” diye konuştu.

ARICILIĞA DESTEK BİN KOVAN

Arıcılıkta rehabilite edilmiş alanın ve floranın son derece önemli olduğunun altını çizen Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Platformu Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, “Sabit arıcılık işini yapabileceği taban bitki rehabilitesinin yapılması ve arıcılık için gerekli olan endemik bitkinin sağlanması durumunda kadın arkadaşlarımıza malzemeleriyle beraber 50 kişiye 20'şer kovan olmak üzere biz Tarım İlçe Müdürlüğü olarak toplamda bin kovan vermeye hazırız. İklim şartları sebebiyle gezgincilik yapılamayağı için hızlı harekete geçilmesi bu noktada önemli. Bu işin yapılabilmesi için uygun şartların oluşturulması tamamlandığında sayı önemli değil elimizden ne geliyorsa destek vereceğiz” dedi.

GEREKLİ REHABİLİTASYON YAPILACAK

Arıcılık için gerekli flora ve alan tahsisini sağlamak üzere çalışmalar yapılacağını söyleyen İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir, “Eğer bakanımızla bu konuda anlaşılabilirse biz arıcılık için gerekli koşulları sağlayacak bitkileri dikmeye, gerekli alan rehabilitasyonunu yapmaya hazırız.” dedi.

Kadın istihdamına büyük destek: Bin kovan hibe edilecek!

BU DESTEĞİ HAKEDİYORSUNUZ

Balın Türkiye ve dünya için çok bereketli bir ürün olduğunu ve imkanların iyi değerlendirildiği takdirde hem İzmir'e hem de ülkemize çok katkısını olacağını aktaran Narlıdere Kaymakamı Suat Dervisoğlu, “Cemal Başkanımızın özellikle sizinle ilgili mecliste yaptığı çalışmalara biz şahitiz. Sağolsun bizi de bu değerli projelerinde çalıştırıyor, katkı koyabiliyoruz. Sizler de bunları hakediyorsunuz. Özellikle kadın arkadaşların istihdamda desteğe ihtiyacı var. Biz üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Tarım ve hayvancılığa destek Bakanlığımız tarafından veriliyor. Biz de bu desteği size aktarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

KADIN EMEĞİNİN ARKASINDAYIZ

KADEM ailesi olarak kadının emeğinin her zaman arkasında olduklarını ifade eden KADEM İzmir İl Temsilcisi Arzu Günaydın, “Bu projeye şimdiye kadar emeğimiz olamadı ama inşallah Cemal Vekilimizle birlikte biz de destek olmaya hazırız. Kadının istediği her şeyi başarabileceğine inanıyoruz, başarılar diliyoruz. Yeni başarı hikayeleri yazacağınıza dair inancımız tam” dedi.

BAŞARI HİKAYESİNİ BERABER YAZACAĞIZ

Bir başarı hikayesinin ilk adımı attıklarını ifade eden İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, İŞKUR olarak maddi kaynak anlamında bütün desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. Kabak, “Girşimcilik ağında faaaliyet gösteren kadın girişimcilere,engelli girişimcilere kaynak tahsis etme imkanımız var. Bu konuda İzmir'de büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık konusuda girişimde bulunan vatandaşlarımıza önemli kaynaklar aktardık. İnşallah bu da arıcılık sektörünün bir başlangıcı olacak. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum, başarı hikayesini beraber yazacağız” diye konuştu.

Kadın istihdamına büyük destek: Bin kovan hibe edilecek!

DENEYİMLİ DESTEK

İzmir'de 2 kovan ile arıcılığa başlayıp 2,5 sene sonunda 200 kovanla iş kuran İzmir'in ilk kadın arıcısı Aslıhan Özşahin, arıcılığa yeni başlayacak kadınlara desteğinin tam olacağını ifade etti. Özşahin “Ben iki çocuk annesiyim. Devlette sağlık sektöründe çalışıyorum.Arılarla kurduğunuz iletişim ve doğayla iç içe olmak hem maddi hem de manevi olarak insana güzel şeyler katıyor. En büyük psikiyatrilerin yapamadığını arılar yapıyor. Zehrini, balını, propolisini ve polenini yani tüm ürünlerini değerlendirebilirsiniz. Ben hala arıcılık hakkında eğitim almaya devam ediyorum. Arılar benim çocuğum gibi, öz çocuklarıma verdiğim emeği bir o kadar da arılarıma verdim. Ben maddi manevi tüm desteği vermeye hazırım” dedi.

Kadın istihdamına büyük destek: Bin kovan hibe edilecek!