Lübnan Cumhurbaşkanı'ndan flaş talimat!

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut'ta yaşanan patlamanın ardından emniyet birimlerine bölgede güvenliğin tesis edilmesi talimatı verdi.

Lübnan Cumhurbaşkanı'ndan flaş talimat!
Lübnan Cumhurbaşkanı'ndan flaş talimat!
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dünyayı yasa boğan patlama sonrası Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'dan flaş bir talimat geldi. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlama sonrası emniyet birimlerine bölgede güvenliğin tesis edilmesi talimatı verdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açılmadaya göre, Avn, ülkedeki tüm emniyet birimlerinden patlamanın yaşandığı bölge ve çevresinde güvenliği tesis etmelerini istedi.

Avn ayrıca Sağlık Bakanlığına yaralılara ücretsiz ilk yardım hizmeti sunulması ve patlamada evleri zarar gören ailelere barınma imkanı sağlanması talimatı verdi.

Ayrıca patlamanın ardından Beyrut'taki hastanelerin büyük bir kısmı dolduğu için yaralıların başkent dışındaki hastanelere sevk edilmeye başlandığı bildirildi.

2 bin 750 ton Amonyun nitrat 6 yıldır o depodaymış!

Öte yandan Avn, '2 bin 750 ton amonyum nitrat güvenlik önlemleri olmadan bir depoda tutulması kabul edilemez' olarak niteledi.