Akdeniz'de sular ısınıyor! Türk Taarruz helikopterleri Yunan adasının karşısında!

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin Akdeniz'de faaliyete geçmesi Yunanistan'ı korkuttu. Yunan hücumbotu Meis Adası önüne yanaştı iddiasını ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait silahlı taarruz helikopterleri devriye uçuşuna başladı

Akdeniz'de sular ısınıyor! Türk Taarruz helikopterleri Yunan adasının karşısında!
Akdeniz'de sular ısınıyor! Türk Taarruz helikopterleri Yunan adasının karşısında!
Akdeniz'de tansiyon yükselmeye devam ediyor. Oruç reis gemisinin faaliyete geçmesiyle birlikte Yunanistan donanmasında panik yaşanmaya başladı. Oruç reis sismik araştırma gemisi, yeni navtex ilan edilmesinin ardından kıbrıs'ın güneybatı açığındaki bölgeye ulaşırken, türk hücumbotu antalya'nın kaş ilçesi önüne, yunan hücumbotu ise meis adası önüne demirledi.

Akdeniz'de sular ısınıyor! Türk Taarruz helikopterleri Yunan adasının karşısında!

KAŞ'TA HELİKOPTERLER TUR ATIYOR
Türkiye'nin yeni NAVTEX ilan etmesinin ardından dün Antalya açıklarından demir alan Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Akdeniz'de arama çalışması yapacağı alana doğru hareket etti. Oruç Reis, Kıbrıs'ın güneybatı açığındaki bölgeye ulaşırken, bugün sabah saatlerinde ise Türk hücumbotunun Kaş ilçesi Limanağzı bölgesi önlerine, Yunan hücumbotunun ise Meis Adası önüne demir attığı görüldü. 3 Türk askeri helikopteriyle de bölgede zaman zaman uçuş yapıldı.

Türkiye, Yunanistan'ın Mısır'la yaptığı deniz yetki sınırlandırma anlaşmasının ardından Oruç Reis araştırma gemisinin sismik çalışmalar için Akdeniz'e açılacağını, Pazartesi günü yayımladığı bir NAVTEX ile duyurmuştu.

İKİ SAVAŞ GEMİSİ EŞLİK EDECEK
10-23 Ağustos arası geçerli olacak NAVTEX kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait iki savaş gemisi de Oruç Reis'e eşlik edecek.

Yunanistan da aynı gün aynı bölge için NAVTEX ilan etti ve Türkiye'nin duyurusunun yasa dışı olduğunu kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisinin, Akdeniz'deki yeni görevi için Antalya'dan demir alarak, çalışma yapacağı alana ulaştığını açıkladı.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'MTA Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, Akdeniz'deki yeni görevi için Antalya'dan demir alarak, çalışma yapacağı alana ulaştı. Türkiye'nin enerji bağımsızlığı için Akdeniz'de ve Karadeniz'deki çalışmalarımız aralıksız devam edecek. 83 milyon arkanda Oruç Reis. Rast gele' dedi.

YUNANİSTAN'DAN ACİL KODLU TOPLANTI
Alarma geçen Yunanistan, Ulusal Güvenlik Konseyi Başbakan Kiryakos Miçotakis başkanlığında acil toplantı gerçekleştireceğini duyurdu.

Güney Kıbrıs ve Yunanistan medyası, Türkiye'nin Oruç Reis'in yürüteceği sismik araştırmayla ilgili yayınlayacağı NAVTEX ilanını manşetlere taşıdı.

Türkiye ile Yunanistan arasında bulutların sertleştiğini yazan Rum medyası, Türk savaş gemilerinin de Doğu Akdeniz'de konuşlandığına dikkat çekti.

YUNAN MEDYASI: TÜRKİYE MEYDAN OKUYOR
Türkiye'nin adımları karşısında Yunanistan savaş gemilerinin de seferber edildiği bildirildi. Atina yönetiminin Türkiye'nin tavrı karşısında alarmda olduğu ifade edildi. Öte yandan Yunan medyası, Türkiye, Mısır-Yunanistan anlaşmasına meydan okuyor.

Ülkenin çok okunan gazetelerinden Ta Nea, 'Yunan fırkateynler Oruç Reis'in karşısında' başlığını atarak, Yunan donanmasının gemileri ve fırkateynleri hazır beklettiğini yazdı.