Merkez Bankası'ndan rahatlatan açıklama!

Koronavirüsün ekonomik etkileri tüm dünyada hissedilmeye devam ederken, Merkez Bankası'ndan sevindiren bir açıklama geldi.

Merkez Bankası'ndan rahatlatan açıklama!
Merkez Bankası'ndan rahatlatan açıklama!
Koronavirüs pek çok alanda olduğunu gibi ekonomiyi de etkiliyor. Dünya halen virüsün neden olduğu ekonomik buhrandan kurtulmuş değil. Türkiye'de ise Merkez Bankası'ndan sevindiren bir haber geldi. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), iletişim stratejisinin bir parçası olarak bir süredir yürüttüğü yatırımcı toplantıları çerçevesinde, 9 Temmuz 2020 tarihinde bir video konferans düzenledi. Bu formatta ilk kez gerçekleştirilen toplantıda 200'e yakın yerli ve yabancı katılımcı yer aldı.

"ETKİLER DAHA BELİRGİN HALE GELECEK"

Video konferansta Makroekonomik Görünüm ve Para Politikası konulu bir sunum gerçekleştirildi ve aşağıda öne çıkan mesajlar iletildi::

"Ekonomide kademeli açılma adımları ile birlikte iktisadi faaliyetteki toparlanma mayıs ayı itibarıyla başladı. İhracat öngörülenden daha güçlü bir şekilde toparlanıyor, yılın ikinci yarısında daha olumlu bir cari işlemler dengesi görünümü bekleniyor. Yılın ikinci yarısında normalleşme süreci ile birlikte talep yönlü dezenflasyonist etkiler daha belirgin hale gelecek. Yakın dönemde uygulamaya konulan parasal ve mali tedbirler, finansal istikrara ve iktisadi faaliyetteki toparlanma sürecine katkı yaptı."