Korona bitmeden 'bubonik veba' salgını! 24 saatte öldürüyor

Koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'de şimdi de 'bubonik veba' ortaya çıktı. Yetkililer tespit edilen vakalar sonucu salgın riskini açıkladı ve üçüncü seviye alarm durumuna geçildi.

Korona bitmeden 'bubonik veba' salgını! 24 saatte öldürüyor
Korona bitmeden 'bubonik veba' salgını! 24 saatte öldürüyor
Aralık 2019 yılında Çin'de ortaya çıkan koronavirüs dünya genelinde can almaya devam ederken, yeni bir salgın yayılmaya başladı. Yine Çin'de ortaya çıkan 'Bubonik veba' ğlkede büyük paniğe yol açtı. Bulaşma ve yayılma riski olan 'Bubonik veba' yüzünden ülkede üçüncü seviye alarma geçildi.

ACİL HABER VERİN

Yetkililer yıl sonuna kadar sürecek alarm durumuyla ilgili yaptıkları açıklamada, “Şu anda insanlar arasında bubonik veba salgını yayılma riski bulunuyor. Vatandaşlar kendilerini koruma önlemlerini geliştirmeli, olumsuz sağlık durumlarını acilen bildirmelidir” ifadelerini kullandı.

BELİRTİLERİ ENDİŞE VERİYOR

Hastalık belirtilerinde, bakterilerin vücuda girdiği yere en yakın lenf bezlerinde ağrılı şişme ve iltihaplanma görülür. İleri dönemlerde iltihaplı lenf nodları açılarak akıntlı hal alır. Tedaviye hemen başlanmazsa bakteri vücudun her yerine yayılarak akciğer ve septisemik forma dönüşebilir.