Polisimizin şehit olduğu hain saldırıda flaş gelişme!

İstanbul Bağcılar'da geçtiğimiz gün İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekiplerinde faaliyet yürüten polis ekiplerine düzenlenen hain saldırıda flaş bir gelişme yaşandı. Olay ardından gözaltına alınan 4 şahıs işlemleri ardından tutuklandı. Saldırganın ise savcılık ifadesi ortaya çıktı.

Polisimizin şehit olduğu hain saldırıda flaş gelişme!
Polisimizin şehit olduğu hain saldırıda flaş gelişme!
İstanbul'da görevi başındaki narkotik şube ekiplerine hain bir saldırı yapıldı. Saldırı da bir polisimiz şehit oldu. Bir polisimiz ise yaralandı.

TUTUKLANDILAR!

Kıskıvrak yakalanan failler tutuklanmak üzere nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemedeki işlemlerinin ardından 4 zanlı tutuklanarak ceza evine gönderildi. Saldırgan Serdar B.'nin ise savcılık ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul Bağcılar'da İlçe emniyet müdürlüğü narkotik ekiplerinde faaliyet yürüten polis ekiplerine hain bir silahlı saldırı düzenlendi. Polis ekipleri bölgede başta hırsızlık, yankesicilik ve uyuşturucu satıcılığı olmak üzere 75'ten fazla suç kaydı bulunan bir firarinin yakalanması için yapılan çalışmalar sırasında, Narkotim ekibine düzenlenen silahlı saldırı sonucu 2 polis memuru yaralandı.

Polislerin yaralanmasının ardından olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri yaralı polisleri hastaneye sevk etti. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Bağcılar İlçe Araştırma Amirliği Narko Timlerde görevli polis memuru Erkan Gökteke, hayatını kaybederek şehit oldu. Kolundan yaralanan Polis memuru Yunus Nacar'ın tedavisi ise devam ediyor.

Saldırının ardından olay yerine sevk edilen polis güçleri görevli polis memurlarına silahlı saldırıda bulunan şüpheli S.B'yi olayda kullandığı silahla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Olayla ilgili olarak şüpheli (O.I) ve (K.A) adlı şahıslar (1) adet silahla birlikte yakalandı. Olay yerine yakın bir çöp temekesinde de silah bulundu. Firari şüpheli R.B.'nin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyon sonucu 4. Şahıs R.B. de kıskıvrak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Buradaki sorgu işlemleri de tamamlanan şüpheliler 'Kasten öldürme' suçundan tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Yaşları 18'den küçük olan şüpheliler O.I, K.A. ve R.B'nin de Çocuk Suçları Bürosu Savcılığı'ndaki işlemlerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildikleri öğrenildi.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI!

Saldırgan Serdar B.'nin savcılık ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli ifadesinde 'Arkadaşımla geziyordum. Bir araç yanımıza yanaştı. Ben araçtaki kişiyi hasmımın adamlarına benzettim. Üzerimdeki ruhsatsız tabancayı çıkarıp araç içinde bulunan 2 şahsa birer el ateş ettim ve olay yerinden kaçtım. Diğer 3 şüphelinin olayla ilgisi yok. Polis olduklarını bilseydim ateş etmezdim. Siren sesi veya polis olduklarına dair bir çağrı duymadım.' ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Hain saldırının faili ayrıca işsiz olduğunu ve geçimini hırsızlık yaparak sağladığını, olay günü uyuşturucu madde kullandığını söyledi.