Proje durduruldu mu? Bakan Varank'tan 'yerli otomobil' açıklaması

Yerli otomobil projesi ile ilgili açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Planlandığı gibi 2022'nin sonunda biz bu araçları yollarda göreceğimize inanıyoruz" dedi.

Proje durduruldu mu? Bakan Varank'tan 'yerli otomobil' açıklaması
Proje durduruldu mu? Bakan Varank'tan 'yerli otomobil' açıklaması
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı bir televizyon programında yerli otomobiil projesiyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Yerli otomobil projesini bir fırsat penceresi olarak gördüklerini söyleyen Bakan Varank "Bu projeyi Türkiye'ye dünya otomobil piyasasına sokacak bir proje olarak görüyoruz. Dolayısıyla biz bu projeyi katma değerli ekonomi üreten gelecekteki planlamalarında çok önemli bir yere oturtuyoruz. Koronavirüsten dolayı tabi ki bir kaç haftalık küçük sarkmalar olabilir.

2022'nin sonunda yollarda göreceğiz
Şu anda proje planlandığı şekilde devam ediyor. Fabrika ile ilgili zeminde beklenilenden biraz daha fazla çalışma olacak yakında temellerinin atılmasını bekliyoruz. Planlandığı gibi 2022'nin sonunda biz bu araçları yollarda göreceğimize inanıyoruz. Türkiye'nin Otomobilini gururla Türkiye'nin yollarında görebileceğiz." dedi.

Yerli otomobilin fiyatıyla ilgili de konuşan Bakan Varank, "Tabiki bir avantajı olacak ama dünya ile rekabet edebilecek bir fiyat politikası uygulamak üzerede arkadaşlarımız çalışıyorlar. Ama bugünden şöyle olacak böyle olacak demek doğru olmaz. Bu elektrikli bir araç çok büyük bir avantaj sağlıyor. Şarj istasyonları şuandaki ihtiyaçların çok çok üzerinde çok çeşitli lokasyonlarda var." açıklamasında bulundu.