Balıkesir'de 'İl Pandemi Kurulu' Toplantısı Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında "İl Pandemi Kurulu" toplantısı gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Valilik Kocaseyit Toplantı Salonu'nda ilgili birimlerden yetkililerin katılımıyla yapılan toplantıda, salgın tedbirleri kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen ve hayata geçirilecek çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda, bankaların vatandaşları işlemleri nedeniyle mümkün olduğunca bekletmemesi ve sosyal izolasyon kurallarına uymalarını sağlamaları gerektiği kararı alındı.

Sosyal mesafeyi sağlayacak bariyer gibi tüm fiziki engellerin ve gerekli diğer düzenlemelerin konulmasıyla her türlü tedbirlerin bankalar tarafından alınması kararlaştırıldı.

Bu konuda tedbir almayan banka şubelerinin sorumluları hakkında yasal işlemlerin başlatılacağı belirtildi.

İl genelinde hafta sonları da olmak üzere vatandaşların sahil bantları, mesire ve ören yerleri ile piknik alanlarında, piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş yapmaları yasaklandı.

Öte yandan, çay ocaklarının önlerinde vatandaşların birikmemesi, sosyal izolasyon mesafesinin korunması, ilgili işletmelerin bu konuda gerekli tedbirleri alması, bu kurallara riayet etmeyen işletmeler hakkında yasal işlemlerin başlatılacağı bildirildi.

Ayrıca, Balıkesir'de yürütülen tüm amatör balıkçılığın pandemi süresince durdurulmasına oy birliği ile karar verildi.

Kaynak: AA