Çemişgezek Kaymakamı Mehmet Güder'den Engelli Vatandaşa Tekerlekli Sandalye Desteği

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde yaşayan ve doğuştan engeli bulunan 55 yaşındaki Nazir Gündoğdu'ya, Kaymakamlık tarafından akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Kaymakam Mehmet Güder, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla ilçede yaşayan engelli vatandaşlarI evlerinde ziyaret etti.

Yemişdere köyünde yaşayan 55 yaşındaki Nazir Gündoğdu'yu da ziyaret eden Güder, engelli vatandaşa, ihtiyacı olan çok fonksiyonlu akülü tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Akülü tekerlekli sandalyeye kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Gündoğdu, yardımından dolayı Kaymakam Güder'e teşekkür etti.

Kaymakam Mehmet Güder, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların sosyal hayata entegre edilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi için gayret ettiklerini söyledi.

Güder, bedensel engelli Nazir Gündoğdu'nun evine daha önce de ziyaret gerçekleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu özel gün dolayısıyla tekrar kendisini ziyaret ettik. Kendisine günlük yaşamını kolaylaştırmak için çok fonksiyonlu tekerlekli sandalye hediye ettik. Kaymakamlık olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. Engelli vatandaşlarımıza karşı duyarlılığın artmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü kutluyor, aileleri ile sağlıklı ve mutlu bir yaşam geçirmelerini diliyorum."

Kaynak: AA