'Ulus Doğa Ve Eko Turizm Rekreasyon Alanı' Projesi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Ulus Belediyesi arasında "Ulus Doğa ve Eko Turizm Rekreasyon Alanı" projesi destek sözleşmesi imzalandı.

2020 yılı Bartın ili Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali destek Programı kapsamında Ulus Belediyesinin başvuru sahibi olduğu projenin destek sözleşmesi BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Karabük Valisi Fuat Gürel ile Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun arasında imzalandı.

BAKKA'dan yapılan yazılı açıklamada, Ulus Belediyesinin başvuru sahibi olduğu projeyle doğa sporlarına ve eko-turizme ilgi duyan turistlerin buluşturulacağı belirtildi.

Projeyle 3 bin metrekare doğa sporları macera alanı oluşturulacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ulus Doğa Park Oteli'nde konaklayan ve alanı ziyaret eden misafirlere yönelik içinde 1500 metrekare at çiftliği alanı bulunan 3 bin metrekare aquaparktan oluşan bir rekreasyon alanı yapılması planlanmaktadır. Bartın ili Ulus ilçesinde alternatif turizmin geliştirilmesi ve eko-turizm faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla 1 milyon 787 bin 960 lira bütçeli proje için BAKKA 799 bin 218 lira hibe desteği vermeyi taahhüt etmektedir. Projenin ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz."

Kaynak: AA