Bağ Evinde FETÖ Toplantısı Davasında Tüm Sanıklar Beraat Etti
Kayseri polisi tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra mahkemece serbest bırakılan ve yeniden örgüt toplantılarına bir bağ evinde devam ettikleri iddiası ile yapılan operasyon ile yakalanan 12 sanığın yargılandığı davada tüm sanıklar, mahkeme başkanının karşı oyu ile oy çokluğuyla beraat etti.

Bir sonraki celse sanıkların ev hapsi kararı kaldırıldı.
Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın altıncı celsesinde sanıklar A.K., F.S.E., M.S., M.Z.G., M.A., M.G., Ö.F., Ş.M., E.M.B., A.V., T.B. ve avukatları hazır bulundu. Firar ettiği tespit edilen tutuksuz sanık M.Ö. ise duruşmaya katılmadı.
Savcı tüm sanıklara ceza istedi
Savcı önceki celse verdiği mütalaasında tüm sanıklar hakkında TCK 314/2 maddesi gereğince ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan cezalandırılmalarını talep etti.
Tüm sanıklar savcı mütalaasını kabul etmediklerin belirterek beraatlarını istediler.
Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu tüm sanıkların üzerlerine atılı suçtan mahkeme başkanının karşı oyu ile oy çokluğuyla beraatlarına karar verdi. Karar sonrası sanıklar adliye koridorunda birbirlerine sarılarak sevindiler.
