Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezinden Annelere Eğitim

"Babası vefat ettikten sonra çocuklarla nasıl baş edeceğim" diye endişe eden anneler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezinde aldığı profesyonel destek sonunda, çocuklarıyla daha sağlıklı ve kolay iletişim kurmayı öğrendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezi açıldığı günden bu yana 3 bin 600 yetim çocuk ve bin 300 anneye ulaşarak, onların zamanını daha verimli geçirmesine fırsat verdi.

Yetim çocuklara öfke kontrolü, kocasını kaybetmiş annelere çocuklarıyla nasıl baş edeceklerini öğreten merkez, sosyal ve kültürel çalışmalarla dikkat çekiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Aksoy, eşini kaybeden annelerin tek başına üstlendiği yükün altında adeta ezildiklerini belirtti.

Bu durum karşısında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla açılan Hz. Amine Yetim Koordinasyon Merkezinin annelerin yaşadığı bu sıkıntıyı giderdiğini aktaran Aksoy, şunları kaydetti:

"Sahada görevlendirilen sosyolog, psikolojik danışma ve rehberlik alanlarında uzman arkadaşlarımız, ailenin durumunu değerlendiriyor. Aile hangi durumda sıkıntı yaşıyorsa ilk aşamada o konuda destek sağlanıyor. Annelerimiz, eşlerinin ölümü sonrası bir taraftan ekonomik olarak ayakta kalmak, bir taraftan da kişisel gelişim ve çocuk anne arası ilişkiyi sağlıklı yürütmek zorundalar. Annelere bu yönde eğitimler verilirken çocuklarımıza da öfke kontrolü öğretiliyor. Çocuklarımızın babalarının vefatı sonrası üzerindeki baba hakimiyeti kalktığından, çocuklar kendilerini daha özgür hissediyor ve kötü alışkanlıklara yönelebiliyor. Risk altındaki çocukların üzerindeki olumsuz durumu azaltmaya dönük, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için çalışmalar yürütüyoruz. Öte yandan çocukların okuldaki başarılarını takip ederek, kurslarla onları destekliyoruz. Ayrıca keman, saz, piyano, gitar gibi müzik alanında da kurslar veriyoruz."

Kaynak: AA