Üniversiteli Öğrenciler Çocuk İstismarına Dikkat Çekti

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ile Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri, çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Üniversiteli Öğrenciler Çocuk İstismarına Dikkat Çekti
Okul bahçesinde bir araya gelen öğrencilere okul yöneticileri ve öğretim görevlileri de destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan okul öğrencilerinden Gülsevim Çelik, çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak toplumun öncelikli sorunuyken her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıldığını söyledi.



Çelik, "Bu istismar değil, düpedüz kasıtlı vahşettir. Son yıllarda giderek artan kayıp çocuklar, çocuk istismarı ve çocuk cinayetleri gerçeği ile yüz yüzeyiz. Çocukların korumasız bırakıldığının açık göstergesi olan bu gerçekler, hepimizin çocukları koruma konusunda tam olarak üzerlerine düşeni yapmadığının da kanıtı. İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken, susmak buna sessiz kalmak, bu suça ortak olmaktır. Biz susmuyoruz ve çocuklarımızı korumak için alınacak her türlü tedbirin de destekçisi olduğumuzu ifade ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA