Muş'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında, Muş'un Kurtuluş Savaşı sırasında tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığını ifade eden Şimşek, vatandaşların bağımsızlık adına şanlı bir direniş gösterdiğini kaydetti.

Anadolu'nun her köşesinde olduğu gibi Muş'ta da destansı bir mücadelenin sergilendiğini belirten Şimşek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu mücadele neticesinde ay yıldızlı bayrağımızı yeniden dalgalandıran, vatanı uğruna canları pahasına mücadele eden, düşmana karşı mertçe mücadele eden gazilerimiz, halkımız ve şehitlerimiz, Anadolu'nun işgal edilemez kutsal bir vatan olduğunu bütün dünyaya kanıtlamışlardır. 1071 Malazgirt Zaferinden, 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar, milletimiz bu büyük mücadelelerin ve diğer savaşların en başından itibaren düşman kuvvetlerine cesaretle direnerek, illerinin kurtuluşlarını sağlamışlardır. Milli mücadele tarihimize altın harflerle yazılan bu anlamlı günde şanlı geçmişimizle bir kez daha övünmenin haklı gururunu yaşıyor, o gün düşmana karşı mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum."

Kaynak: AA