Brüksel'de 4 Yaşındaki Çocuğa Cinsel İstismar

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bir okulda 4 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Brüksel Cumhuriyet Savcısı, Brükselin Schaarbeek Belediyesine bağlı bir okulda 4 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismara uğradığının öğrenilmesi üzerine konu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 4 yaşındaki kızın annesinin durumu fark etmesi üzerine Sint-Pieters Hastanesinde muayene edilmesinin ardından olayın ortaya çıktığı belirtildi. Belçika Cumhuriyet savcılığı konuyla alakalı acil soruşturma başlattı ve adli tıp örnekleri almak için bir uzman görevlendirdi.

Savcı, "Uzmanın ilk bulguları, bir yaralanmanın, tacizin varlığını doğruladı" derken, eğitimden sorumlu olan Belediye Başkan Yardımcısı Michel De Herde, “Her türlü önlemi alıyoruz" diye konuştu.



“Adaletin yerini bulması için elimizden geleni yapacağız”

Aile ile ilk etapta irtibata geçenlerden Schaarbeek CDH partisi belediye Meclis Üyesi ve Brüksel Bölge Parlamentosu Milletvekili adayı Yusuf Yıldız, “Çocuklarımızın güvenliği öncelikli konumuz. Bu gibi konuları göz ardı etmeyeceğiz. Söz konusu Müslüman aile ile irtibatımızı kesmeyeceğiz ve adaletin yerini bulması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA