FETÖ'nün Askeri Mahrem Yapılanması Operasyonunda 5 Tutuklama
Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik 13 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 14 şüpheliden 5’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haklarında işlem yapılmayan 22’si muvazzaf, 10’u KHK ile askeri okullardan ilişiği kesilen, 4’ü emekli ve ihraç olmak üzere 36 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Karar sonrasında 20 Mart’ta sabah saatlerinde Kayseri merkezli, Ankara, İzmir, Samsun, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırşehir, Tunceli, Isparta, Balıkesir, Aksaray, Diyarbakır ve Van illerinde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda gözaltına alınan İ.K., S.Y.G., O.S., L.Y., C.K., M.A.B., A.D., M.A.K., R.M., Y.A., A.P., H.K., M.K. ve D.K., 6 gün sonra sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Adliyeye sevk edilen şahıslardan M.A.B., O.S., M.A.K., L.Y., C.K. tutuklanırken, D.K., M.K., H.K., R.M., A.P., S.Y.G., Y.A., A.D. ve İ.K ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
