Çalık, Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümünde Gençlerle Birlikte Hoşaf Dağıttı
CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mehmet Murat Çalık, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü sebebiyle ilçede gerçekleşen etkinliklere katıldı. Programda CHP Gençlik Kolları ile birlikte hoşaf dağıtan Çalık, Beylikdüzü Şehit Aileleri Derneğinin düzenlediği programa katıldıktan sonra gelirinin şehit ailelerine bağışlanacağı resim sergisini dolaştı.

Geliri Beylikdüzü Şehit Ailelerine bağışlanacak olan Sedef Hat Sergisi’ni de ziyaret eden Çalık, eserleri sergi sahibi sanatçı Mehmet Vehbi Güler’le birlikte inceledi.
"Çanakkale Dünya Tarihi’nin eşsiz zaferlerinden biridir"
Çanakkale Zaferi’nin bir milletin topyekun mücadele ile yazdığı bir destan olduğunu vurgulayan Çalık, “Çanakkale Türkün, Kürdün, Lazın, Çerkezin koyun koyuna yattığı topraktır. Tek bir askerinin bile geri dönmeyi düşünmediği alaylardır. Çanakkale 57. alay, o yıl mezun vermeyen okullardır. Dünya tarihinin eşsiz zaferlerinden olan Çanakkale Zaferi’nin 104. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Çanakkale kahramanlarımızı minnetle ve rahmetle anıyorum” dedi.
