Başkan Tarhan, 'Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi'ni İmzaladı
MERSİN – Yerel seçimde yeniden aday olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, TEMA’nın hazırladığı, ‘2019 Yerel Yönetimler İçin Ekosiyaset Belgesi’ temelinde, tüm belediye başkan adaylarını imzalamaya davet ettiği, ‘Doğa Dostu Belediye Başkanı Taahhütnamesi’ne imza attı.

Tarhan, attığı imzayla aynı zamanda iklimi koruyan ve iklim değişikliğine dayanıklı şehirleri gerçekleştirecek arazi kullanım kararları vereceğini, kentlerde sera gazı azaltıcı çalışmalarını destekleyerek yaygınlaştıracağını, halkı stratejik planlama çalışmasına dahil edeceğini, ayrık toplama, yağmur bahçesi, yeşil çatılar, yağmur suyu depoları gibi sürdürülebilir yağmur suyu yönetimi uygulamaları yapacağının da sözünü verdi.
İmzalanan taahhütname, ’Sürdürülebilir hayat ilkesi’ çerçevesinde iklim dostu, ekosistem bütünlüğünü gözeten, yaşanabilir ve sağlıklı kentler için yerel yönetimlerin atabileceği adımları içeriyor. Belgeye imza atan Milletvekili Antmen de taahhütnamenin uygulanıp uygulanmadığını denetleme görevini üstlenecek.
