Büyükşehir'de 20 İlçede Vatandaş Odaklı Hizmet
20 ilçe belediyesi ile uyumlu bir yönetim anlayışını benimseyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçenin çağrı merkezini birbirine entegre ediyor, bu sayede vatandaşın sorunu kısa sürede çözülecek ve geri bildirimde bulunulacak.

Sorunlar ortadan kalkacak
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatı ile daire başkanlıkları bundan sonra vatandaş odaklı çalışacak. Büyükşehir Belediyesi, BASKİ ve ilçe belediyelerini ilgilendiren konuların kısa sürede çözülmesi için beyaz masalar arası geri bildirimlerinde yer alacağı bilgi işlem ağı kuruluyor. Balıkesir’in, Büyükşehir olmasının ardından vatandaşların hangi işi hangi belediyenin yaptığı konusunda doğru çağrı merkezini arayamamasından kaynaklı sorunlar kurulacak network sayesinde ortadan kalkacak.
‘Senin işin benim işim’ kaosu ortadan kalkacak
Örneğin, çöplerin alınması için Büyükşehir’i arayan vatandaşa “Bu iş Büyükşehir’in değil ilçe belediyesini arayın.” cümlesini duymayacak ve aynı şekilde ilçe belediyeleri arandığında da aynı işlem yapılacak. Gelen arama ile ilgili detaylı bilgiler toparlanarak ilgili ilçe belediyesine aktarılacak ve belediyelerin hakla ilişkiler müdürlükleri konunun takipçisi olup hem ilçe belediyesine hem de vatandaşa geri bildirimde bulunacak. Senin işin benim işim kaosu böylelikle ortadan kalkacak.
