Başkan Seçer Açıklaması 'Mersin Toplumuyla, Birikimiyle Güzel'
İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Polifonik Korolar Derneği Başkanı Selma Yağcı ile dernek bünyesinde faaliyet yürüten Nevit Kodallı Yetişkinler Korosu ve Umut Işığı Çocuk Korosu üyelerini tarihi belediye binasının meclis salonunda ağırladı.

Hangi kültürden gelmiş olursa olsun, hangi renkten, desenden olursa olsun, kent halkının anlayışına, kültürüne saygı duyarak sanata destek vermek istediklerini vurgulayan Seçer, "Bir tarafta folklorik çalışmalar yapan gruplar olabilir, diğer tarafta daha modern müzikal faaliyetler için bir araya gelmiş gruplar olabilir, bir başka tarafta farklı bir disiplinde çalışan, sanatsal faaliyet içinde olan insanlar bulunabilir. Hepsi bizim başımızın tacı. Sanat olsun ne olursa olsun. Ama sanat kavramı altında olsun. Benim için önemli olan bu. Bu konuda her türlü desteği vereceğiz. Bu bir himmet değil, lütuf değil. Bu bir vatandaşın anayasal hakkı. Biz devlet olarak bunu sağlamak zorundayız. Sosyal devlet olmak budur. Bunun gereğini biz yerine getireceğiz. Bu konuda lütfen rahat olun. Elimden gelen desteği veririm. Çok güzel işler yapabiliriz burada. Bu tavrım kimseye bir yardım değil. İçel’e hizmet etmek için bu olaya sıcak bakıyorum. Çünkü İçel’in tanıtımına katkı sunacağına inanıyorum. Çok daha iyi noktalarda olabilir, daha renklendirebiliriz, kentin tanıtımına katkı sağlayabilir, dokunduğumuz yerlerde daha kalıcı izler bırakabiliriz" şeklinde konuştu.
Koro sanatçılarına “Bu konudaki düşüncelerimi, dünya görüşümü, hissiyatımı bilmeyenlere de bunu anlatmanızı istiyorum” diyen Seçer, “Elçi olmanızı istiyorum. Bunlara ihtiyacımız var. Desteğe ihtiyacımız var. Oy istemiyoruz. Gönülden destek istiyoruz. Oy matematiksel bir destek. Gönül desteği her şeyin ötesinde. Matematiğin ötesinde bir şey. Çok farklı bir şey. O zaten onu da kapsıyor gönül desteği. Hatta o oy desteği çok küçük bir nüans kalıyor. İçel çok güzel bir kent. Toplumuyla güzel. Birikimiyle güzel. Birçok ülkede deniz var. Birçok ülkede liman var. Birçok ülkede dağ var, orman var. Güzel bir coğrafya var ama bu kadim topraklar gibi kültürel, tarihi birikimi olan coğrafyalar çok az. Bir tanesi kadim Anadolu toprakları. Biz de bu topraklar üzerinde en müstesna noktada yaşıyoruz. Bunun da değerini bilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.
