Babasından Öğrendi, 66 Yıldır El İşi Örüyor
Zonguldak’ta yaşayan 78 yaşındaki Ali Yılmaz birçok kadının ismini dahi bilmediği çorap ve kazak türlerini örerek görenleri şaşırtıyor.

Şiş ile örgü örmeyi çocukken babasından öğrendiğini anlatan Ali Yılmaz," Ben bu mesleği 12 yaşındayken babamdan görerek öğrendim. O zamanlar fakirlik olduğundan babam ve annem bu el işini yapardı ve o yıllardan beri bende örgü örerim. Bu örgüleri beş şişle de iki şişle de yapabiliyorum. Ben bu örgü el işini para karşılığı olmadan hobi olarak yapıyorum. Genelde kazak, çorap, patik ve bereler örüyorum. Ben bunları torunlarıma, komşularıma ve isteyen herkese örüyorum" dedi.
Köyündeki komşu kadınlara örgü konusunda da yardım ettiğini anlatan Yılmaz, bu el örgü mesleğini babamdan görerek öğrendiğini söyledi.
