Çöp Toplama Meydan Okuması Akımına Gençlerden Destek
Sosyal medyada başlayan ve tüm dünyada hızla yayılan Trashtag Challenge hareketine Tokat’ta üniversite öğrencileri destek verdi.

Çöplerle dolu ortamları temizleyerek doğal haline getiren öğrencilerden Emine Öğüt, çevre kirliliği günümüzün en büyük sorunlarından birisi olduğuna dikkat çekerek, "Bizde Türk gençleri olarak bu sorunu önlemeye çalıştık. Şahsı adıma Türk kadını sadece evde değil dışarıda da temizlik yapmalı. Çevremizi geleceğe en iyi şekilde bırakmalıyız. Arkadaşlarımızla böyle bir proje yaprak insanlara örnek olmak istedik” dedi.
Dünya’da önce ve sonrası olarak bulunan akımı Tokat’ta da gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Öğüt, “Gerçekten faydalı bir proje, herkesten bu duyarlılığı bekliyoruz” diye konuştu.
Üniversite Öğrencisi Hüseyin Bıyık ise proje kapsamında çöplerin yayıldığı alanı kısa sürede temizlediklerini belirterek, “Dünya genelinde devam eden bir akım var. Tokatlılar olarak bu akıma destek olmaya çalıştık. Çevremizi temiz tutmak ve insanlara bu projeyi duyurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
