Kütahya MÜSİAD'dan Barış Pınarı Harekatı'nın Durdurulmasını İsteyen Barolara Kınama
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kütahya Şube Başkanı İsmail Tosun, Barış Pınarı Harekatının durdurulmasını isteyen İzmir, Diyarbakır, Van, Adıyaman, Mardin, Bingöl, Muş, Tunceli, Şanlıurfa ve Şırnak barolarını kınadıklarını bildirdi.

“Barış Pınarı Harekatı bölgeye barış ve huzur getirmek için başlatıldı”
Bölgeye Barış ve Huzur getirmek için devletin Fırat’ın doğusunda Barış Pınarı Harekatı başlattığına vurgu yapan Tosun, ”Fransa’nın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyin de Türkiye’nin kınanması ve operasyonun durdurması teklifini, Birleşmiş Milletler tarihinde ilk kez ABD ve Rusya’nın birlikte Veto etmeleri, bu harekatta Türkiye’nin ne kadar haklı olduğu görülmüştür” diye konuştu.
Başkan Tosun, “Suriye’nin kuzeyinde süren Barış Pınarı Harekatını savaş olarak adlandıran ve bu terör örgütlerine yapılan operasyonun derhal durdurulmasını isteyen başta İzmir Barosu olmak üzere, Diyarbakır, Van, Adıyaman, Mardin, Bingöl, Muş, Tunceli, Şanlıurfa ve Şırnak Barolarını şiddet ve nefretle kınıyor, teröristlerin yanında değil, milletinin, ordusunun, halkının yanında yer almalarını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
