(Özel) Şanlıurfa'da 40 Bin Liralık Elektronik Eşya Hırsızlığı
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde teknik servis ile kurumsal şirketlere elektronik eşya satışı yapılan bir iş yerine dadanan hırsızlar, 40 bin lira değerinde 21 parça elektronik malzeme ile güvenlik kameralarına ait kayıt cihazını çalarak kayıplara karıştı.

Evli ve 2 çocuk babası iş yeri sahibi Nuh Solak, çalınan elektronik eşyaların yüzde 80’inin müşterilere ait olduğunu ve tamir edilmek üzere iş yerine getirildiğini söyledi.
Maddi olarak çok zor durumda olduğunu belirten Solak, “Sabahın erken saatlerinde hırsızlık olmuş, komşularım bana haber verdi. Geldiğimizde dükkanda hiçbir şey kalmamıştı. Her şeyi çalmışlardı. Müşterilere ait malzemeler vardı, elektronik eşyalar vardı, rafların tamamı dizüstü bilgisayarlarla doluydu, 21 parça elektronik eşya çalınmış. Buradaki eşyaların birçoğu tamir için getirilmişti, müşterilere aitti. Dükkan kira, oturduğum ev kira, çok zor durumdayım. Emniyet güçlerimizden, bu hırsızların bulunması için yardım bekliyorum. Ekipler geldi, parmak izi falan aldılar. Hiçbir şey yapamıyorum. Ortalama 40 bin lira civarında bir zarar var. Çalınan cihazların müşterilerin olması bizleri daha zor durumda bırakıyor. Şu an müşterilere ait cihazların bedelini ödeyemiyorum. Bize göre belki o malzeme para etmeyen bir üründür fakat müşterinin olunca zor durumda kalıyoruz. Burası teknik servis ve kurumsal satış yapılan bir iş yeridir. Dükkanın güvenlik kamerası da vardı. Hırsızlar eşyalarla beraber güvenlik kameralarına ait kayıt cihazını da alıp götürmüşler. Yetkililerimizden yardımcı olmalarını diliyorum” diye konuştu.
