Yanmanın Önüne Geçmek İçin Karikatür Hazırladılar
İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, vatandaşları yanık durumlarından korumak amacıyla gerçek olaylardan yola çıkarak karikatür hazırladı. 12 olaydan yola çıkarak hazırlanan karikatürlerin, önümüzdeki günlerde afiş ve takvim şeklinde hazırlanarak vatandaşa ulaşacağı belirtildi.

Amaçlarının halka ulaşmak olduğunu belirten Aktolga, "Önümüzdeki dönemde bu karikatürleri afiş ve takvim şeklinde halkımıza ulaştırmayı planlıyoruz. Halka ulaşmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Ahmet Deniz Uçar da, yanık vak’alarının ülkemizinde çok sık görüldüğünü ifade ederek, "Ülkemizde özellikle son 15 yılda yanık tedavi merkezleri konusunda çok yol aldık. Gerek tedavi süreci bakımından, gerekse merkeze ulaşım bakımdan Avrupa ile yarışır haldeyiz. Bir hasta yanık durumuna maruz kaldığı zaman en fazla iki saatte yanık tedavi merkezine ulaşıyor. Yanık kaynaklı ölüm oranları da Avrupa ve Amerika’dan da az; ama bu durum bizler için yeterli değil. Bizler yanık vak’alarında halkımızın zarar görmemesi ve bilinçlenme sağlanması amacıyla bu karikatürü oluşturduk. Hikayesini bizler yazdık çizimini karikatürist bir arkadaşımız gerçekleştirdi" dedi.
