AKM'de Yeni Sezonun İlk Oyunu Açıklaması 'Bir Baba Hamlet'

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu’yu, Emrah Eren’in yönetmenliğinde aynı sahne üzerinde buluşturan “Bir Baba Hamlet”, 28 Eylül Cuma günü saat 20:00’de Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde seyirci karşısına çıkacak.

AKM'de Yeni Sezonun İlk Oyunu Açıklaması 'Bir Baba Hamlet'
Biga Belediyesi’nin kültür ve sanat günleri kapsamında sahne alacak “Bir Baba Hamlet” Sebastian Seidel’in, komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in usta işi çevirisi ve Baba Sahne’nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine de göz kırpıyor. Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu’nun muhteşem performanslarıyla büyük beğeni topladığı “Bir Baba Hamlet”; tiyatro yapma aşkının baş döndürücü güzelliği ile aptallaştırıcı büyüsüne ayna tutuyor.

Oyun hakkında: “Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkar oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare’in başyapıtı “Hamlet”i seçmişlerdir. Cansiparane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler, ama kısa sürede temsil “can havli”ne dönüşür. Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın... Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik “Bir Baba Hamlet”e döner. “Ha unutmadan, çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı’nda!”

Sahne ve kostüm tasarımını Barış Dinçel’in, ışık tasarımını Yakup Çartık’ın, hareket düzenini Işıl Zeynep’in yaptığı oyunun müzikleri Can Şengün’ün, eskrim koreografisi Deniz Özmen’in, şarkı sözleri ise Faruk Üstün’ün imzasını taşıyor.
Kaynak: İHA