Fırat Kalkanı Bölgesinde Esad'a Karşı Gösteriler Yapıldı
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terörden kurtarılan bölgelerde; Hama, İdlib ve Halep kırsalındaki 40 yerleşim bölgesinde yaşayan Suriyeliler, cuma namazının ardından sokaklara çıkarak Esad’ın yıkılması ve devrimin sürmesi için gösteriler yaptı.

Suriye devrim bayrağının yanında Türk bayrakları da taşıyan göstericiler, ellerinde Türk hükumetinin Suriye halkına verdiği destek için teşekkür mesajları yazılı pankartlar da taşıdı.
Suriyeli aktivistler tarafından cuma namazından sonra düzenlenen gösterilerde "Esad devrilene kadar ne anayasa ne de yeniden yapılanma" sloganları atıldı. Aktivistler, sosyal medya hesaplarından Beşar Esad’ın devrilmesi, onun ve rejiminin yargılanmasını isteyen mesajlar da yayımladı.
