Dizel Yakıt Sürekli Bakım Sistemleri - EVERGEE™ Enerji Teknolojileri

Yeni nesil dizel jeneratörlerin kullanıldığı günümüzde, dizel yakıtın nasıl depolanacağı ve bakımının nasıl yapılacağı eskisine nazaran çok daha önemli bir konu haline gelmiştir.

Dizel Yakıt Sürekli Bakım Sistemleri - EVERGEE™ Enerji Teknolojileri

Yeni nesil dizel jeneratörlerin kullanıldığı günümüzde, dizel yakıtın nasıl depolanacağı ve bakımının nasıl yapılacağı eskisine nazaran çok daha önemli bir konu haline gelmiştir. Özellikle acil durumlarda; jeneratörlerin zamanında devreye girmesi ve sağlıklı çalışması operasyon sürekliliğinin büyük önemtaşıdığı sektörlerde hayati değer taşımaktadır. Bu noktada; altyapının jeneratör kadar aktif bir elemanı olan yakıtın fiziksel, kimyasal ve biyolojik kondisyonu çok önemlidir. Çoğu zaman yakıtın depolandığı gün, temiz ve kaliteli olduğu ve bu yapısını sürekli koruduğu düşünülür. Ne var ki yakıt bozulur ve bu durum ihmal edilirse, geri dönüşü olmayan veçok maliyetli riskler oluşturur.

 

Eski tip motorlar kötü kalitedeki yakıtı nispeten daha fazla tolare edebilirlerdi. Ne var ki bugünün hassas enjeksiyon sistemleri ve yüksek verimli motorları, çevresel kaygılarla imalat reçeteleri güncellenen düşük sülfürlü, biyodizel katkılı ve eskisine göre daha hızlı bozulma eğiliminde olan dizel yakıtla çalışmak zorundadırlar. Bu durum yakıtın sürekli bakımının yapılmasını kaçınılmaz kılar. Yakıt Bakımı, özellikle bu amaç için tasarlanmış yakıt filtrasyon ve yakıt parlatma sistemleriyle yakıtı fiziksel olarak temiz tutarken; ayrıca kimyasal koruma çevrimini de içermelidir. Kimyasal koruma; yakıtın kalorifik kompozisyonu ve biyokütle oluşumunun önüne geçmek adına çok önemlidir.

 

Dizel yakıt bakım sistemleri; öncelikli olarak yakıtın içerisinde serbest ve emülsifiye (askıda) halde bulunan suyun yakıttan tümüyle uzaklaştırılmasını hedefler. Zira; su başlıbaşına yakıtın bozulma sürecini hızlandıran en önemli faktördür. Suyun varlığı yanma kalitesini direkt olarak olumsuz etkilediği gibi, tank ve tesisatıoksidizeetmesi, bakteri ve mantarların oluşumu için uygun habitatı oluşturması nedeniyle de çok tehlikelidir. Dizel Yakıt Sürekli Bakım Sistemleri; proses içerisinde tank ve tesisattan kopan tüm ferros ajanları ayırır ve bunların yanma odasına ulaşmasına engel olur. Ayrıca bakteri sporlarının nötralize edilmesi, böylelikle tank içerisinde organik çamur oluşumunun önlenmesini de sağlar. Sonuç olarak; fiziksel bakımın mutlak 2 mikron ya da daha iyi bir mertebede temizliği garanti etmesi gerekir. Bu sonuç EN590, ASTM D950 ve NFPA-110 gerekliliklerini tümüyle karşılayacak şekilde olmalıdır. Sistem; yakıtın fiziksel bakımını yaparken, mutlaka kontrollü bir dozajlama alt yapısıyla; antibiyotikler, stabilizatörler, organik dispersantlar, deterjan ve yağlayıcıları depolama tankına enjekte etmeli ve tesisatın ana tank dışında kalan tüm noktalarında aktif bir kimyasal korumayı garanti etmelidir.

 

EVERGEE'nin pazara sunduğu ürünler ve patentli teknolojiler ülkemizde ve dünyada yüz milyonlarca litre yakıtı sürekli istenen kalitede tutmaktadır. Dünyanın en büyük markaları ve operasyonlarının tercihi olan EVERGEE, uzun yıllardır kritik tesis mühendisliği ve enerji sürekliliği konusunda oluşturduğu çözümlerle pazarın önemli bir ihtiyacını karşılamaktadır.