Muharrem İnce Açıklaması 'Dindar Nesle İtirazım Yok Ama Kindar Nesil Olmaz'

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce "Dindar ve kindar nesil olmaz. Dindar nesle itirazım yok. Dindar nesil yetiştirmek ailenin görevi. Ama kindar nesil olmaz" dedi.

Muharrem İnce Açıklaması 'Dindar Nesle İtirazım Yok Ama Kindar Nesil Olmaz'
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Gaziosmanpaşa’da vatandaşlarla buluştu. Gaziosmanpaşa meydanında düzenlenen mitingde konuşan İnce, "İster sayın Akşener’e, ister sayın Karamollaoğlu’na, ister sayın Demirtaş’a, ister sayın Perinçek’e, muhalefetten herhangi bir cumhurbaşkanı adayının önüne çöp kamyonları çekenler var ya onları hep birlikte yıkıp atalım. O zihniyeti çöpe atalım" ifadelerini kullandı.

Camilerin siyasete alet edildiğini ileri süren İnce, "Gaziosmanpaşa’da 3 tane caminin duvarına parti afişi asmışlar. Utanmazlığı görüyor musun. Camini duvarına asıyor utanmaz rezil, kepazeliğe bak. Camiler babanızın tapulu malı mı sizin. Utanmıyor musunuz. Camiler üzerinden, kışla üzerinden, okul üzerinden siyaset olmaz. Ordu bize lazım, cami bize lazım. Dindar ve kindar nesil olmaz. Dindar nesle itirazım yok. Dindar nesil yetiştirmek ailenin görevi. Ama kindar nesil olmaz" diye konuştu.

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel’e yönelik tepkisini sürdüren İnce, "Malatya’da iftar düzenliyorlar AK Parti bayrakları var. Bayrakların altında bir de general var. Erdoğan konuşma yapıyor. Ordumuzun kahramanlığını anlatmıyor, konuşmasında bayrak demiyor, millet demiyor, Muharrem İnce diyor. Beni eleştiriyor. Komutan da alkışlıyor. Silahlı Kuvvetlerin disiplin kanunu 20. maddesi ’siyasi parti faaliyetlerine katılamazsın’ diyor. Ben söylüyorum. Engin Alan Erdoğan gelince ayağa kalkmadı diye hapse attılar. Kılıçdaroğlu Bandırma’da karşıladılar diye oradaki komutana ceza verdiler. 150 general FETÖ’cü diye ordudan atıldı. İlker Başbuğ’a terörist dediler hapse attılar. Erdoğan ’iftardan rahatsız oluyor’ diyor. Sen sarayda iftar yapıyorsun biz yeryüzü sofralarında. İftara katılmasından niye rahatsız olayım. İftar da mı senin yoksa. Ben generalin iftara katılmasından rahatsız değilim. Siyasi bir konuşmayı alkışlamasından rahatsızım. Sayın Erdoğan o generali görevden al. Almazsan 24 Haziran’dan sonra onun apoletlerini sökeceğim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA