Türkiye'ye küstah tehdit! Menbiç'e girerlerse...
Terör örgütü YPG/PKK'nın Menbiç sözde sözcüsü Türkiye'yi tehdit etti. Sözcü, 'Türk askeri Menbiç'e girerse karşılık veririz'' dedi.

"KOALİSYON BİZE SÖZ VERDİ"
Bozi, şöyle konuştu: "Türk askerinin Menbiç'e gireceği haberleri doğru değildir. Türk askeri ile ABD arasında yapılan anlaşmaya göre Türk askeri Sacur Çayı etrafında devriye görevinde bulunacak. Koalisyon askerleri ise Menbiç tarafından devriye turları atacak. Koalisyon güçleriyle geçen günlerde toplantı yaptık. Bize Menbiç'i koruyacaklarına ve kimsenin Menbiç'e girmeyeceğine dair söz verdiler.
Menbiç'te farklı bir gelişme yok. Sadece Koalisyon Menbiç tarafında, Türk askeri ise Sacur Çayı bölgesinde yani ÖSO'nun olduğu sınırda devriye turları atıyor."2012 yılında ÖSO'nun, 2014 yılında ise DEAŞ'ın eline geçen Halep'e bağlı Menbiç kenti, 12 Ağustos' 2016'da Demokratik Suriye Güçleri tarafından DEAŞ'ın elinden alınmıştı. Menbiç, güneyde Halep'e 85 kilometre, kuzeyde Cerablus'a 40 kilometre, doğuda Kobani'ye 65, batıda ise El Bab'a 45 kilo metre uzaklıkta bulunmasıyla stratejik bir öneme sahip.
