Kanser Hastası Madalin Moral Depoluyor

Ankara'da kanser tedavisi gören 11 yaşındaki Madalin Marcia Lordache, tedavi sürecinin başlangıcında moral ve motivasyonunu Yenimahalle Belediyesinin spor ve kültür merkezleriyle sağladığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Romanya'da başlayan tedavi sürecinin ardından, bir dönem Galatasaray'da da forma giyen eski Rumen futbolcu Gheorghe Popescu ile birlikte Türkiye'ye gelen Madalin'in, Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi'nde tedavi süreci öncesinde moral ve motivasyon açısından fayda sağlaması için yüzme hocası eşliğinde ders almaya başladığı belirtildi.

Madalin'in özellikle ayak bölgesinde yapılacak tedavi sürecine destek olması için boş vakitlerinde yüzme dersi alacağı aktarılan açıklamada, Türkiye'deki tedavi, barınma ve sosyal ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanacağı kaydedildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın şu ifadeleri kullanıldı:

"Madalin'in yaşadığı bu zorlu süreçte Yenimahalle Belediyesi olarak elimizden gelen her türlü imkanı kullanarak sosyal ve psikolojik açıdan destek veriyoruz. Tedavi sürecinde spor aktiviteleri büyük önem taşımaktadır. Bu etkinlikler hem minik yavrunun tedavisine, hem de ruhsal olarak rahatlamasına fayda sağlayacaktır. İlerleyen süreçte de yaşayacakları sıkıntılar düşünülerek çocuğun ve ailenin yanında olmaya, destek vermeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA