Aliağa Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclisi Toplandı
Aliağa Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclisi Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis Salonunda yapılan toplantının gündeminde başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan gelen raporlar ve gündem dışı önergeler yer aldı.

11-12 ve 13.maddeler oy çokluğu ile kabul edildi.
Bosna Hersek Bihaç Belediyesi’nin 1 Mayıs 2018 tarihli yazısına istinaden Bosna Hersek Bihaç Belediyesi ile Aliağa Belediyesi’nin kardeş belediye olması hususunun görüşüldüğü 14. madde oy birliği ile kabul edildi.
İzmir Valiliği Kadastro Müdürlüğü tarafından Samurlu Mahallesinde yapılacak olan 2/b kullanım kadastrosu çalışmaları için 3402 Sayılı Kadastro Kanunu’nun 3. maddesi gereğince 6 adet bilirkişi seçilmesi hususunda adları belirlenen, yönetmelikteki şartları taşıyan kişilerin oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu Raporunun görüşüldüğü tek komisyon raporunun kabulüne oy birliği ile karar verildi.
TOKİ, meclis gündeminde
Belediye meclis üyeleri, Aliağa’da 3 bin ila 4 bin konutluk toplu konut projesi için belediye arazilerinden uygun görülen bir arsanın uygun görülecek bir fiyat karşılığında TOKİ’ye tahsis edilmesi hususunda meclise gündem dışı önerge verdi. Önerge oy birliği ile kabul edildi.
İkinci birleşim Perşembe günü
Meclis toplantısına meclis üyeleri eksiksiz katılırken 2017 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin Hesabının görüşülmesi için ikinci birleşimin 10 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 18.00’de yapılmasına karar verildi.
