Tayini Çıkan Adalet Komisyonu Başkanı Kuruyamaç Onuruna Veda Yemeği

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na müfettiş olarak atanan Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet Komisyonu Başkanı Sezgin Kuruyamaç onuruna veda yemeği verdi.

Bir otelde verilen yemeğe Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Umut Öztürk, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, hakim ve savcılar ile adliye personeli katıldı.

Programda konuşan Toprak, 9 ay boyunca Hakkari’de görev icra eden Adalet Komisyonu Başkanı Sezgin Kuruyamaç’ın Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına müfettiş olarak atandığını söyledi.

Toprak, ''Adalet Bakanlığımız her konuya ciddi yaklaşan her konuda kültürel bir birikimi olan kurumsal hafızası çok derinlere dayanan bir bakanlığımız. Onun için yargı görevi icra etmek başlı başına çok önemli bir görev. Şimdi de Adalet Bakanlığı'nda müfettişlik gibi önemli bir göreve atanmış olması dolayısıyla Adalet Komisyonu Başkanı Sezgin Kuruyamaç’ı tebrik ediyorum. Ben bu atamanın hayırlı olmasını diliyorum. ''

Vali Toprak daha sonra Kuruyamaç’a Hakkari’deki hizmetleri anısına plaket takdim ederek yöreye ait el dokuması kilim ve bal hediye etti.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık ise Ankara’ya atanan Kuruyamaç’a yeni görev yerinde başarılar dileyerek plaket verdi.

Kaynak: AA