Melih Gökçek'ten bomba iddia: Kılıçdaroğlu'nun adayı Meral Akşener

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üzerine yaptığı paylaşımlarıyla bilinen Melih Gökçek gündeme bomba gibi düşecek iddialarda bulundu.

Melih Gökçek'ten bomba iddia: Kılıçdaroğlu'nun adayı Meral Akşener
Melih Gökçek'ten bomba iddia: Kılıçdaroğlu'nun adayı Meral Akşener
Beyaz Tv'de Latif Şimşek'in sunduğu Dinamit programına canlı yayın konuğu olan Melih Gökçek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin adaylığına ilişkin çarpıcı açıklamalar yapan Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun adayının Muharrem İnce değil Meral Akşener olduğunu öne sürdü.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYI İNCE DEĞİL, MERAL AKŞENER'Dİ

Muhalefetin ana stratejisini FETÖ'nün belirlediğine dikkat çeken Gökçek “FETÖ'cüler ne derse o oluyor. Bazen öyle oluyor ki FETÖ'cülerin de kontrolünden çıkıyor. CHP toplandı ve Muharrem İnce restini çekti. Kılıçdaroğlu'na dedi ki ' Ya sen aday olacaksın, ya da ben' Fakat Kılıçdaroğlu'na verilen talimat bir çatı adaydı. Fakat o çatı aday CHP içinden olmayacaktı. Çünkü FETÖ öyle istiyor. Ama buna Muharrem İnce buna taş koydu. Bu iş yattı. İş sarpa sarınca Meral Akşener ‘ben adayım' dedi. Net olarak söylüyorum Kılıçdaroğlu'nun adayı Muharrem İnce değil, Meral Akşener'dir. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün etkisinde çıkmasının mümkünü yok. Fetö ne CHP'yi ne de İyi Parti'yi elinin altından bırakmaz.” diye konuştu.

İNCE BAŞ BELASIDIR

İnce'nin adaylığıyla hem Kılıçdaroğlu'nun hem de FETÖ'nün oyununun bozulduğunu söyleyen Gökçek “Muharrem İnce FETÖ'cüler ve Kılıçdaroğlu için bir baş belasıdır. FETÖ'cüler planları bozulunca Kılıçdaroğlu'na ‘Muharrem İnce'yi sür piyasaya siyasi hayatını bitirelim' dediler. Muharrem İnce'yi aday yaptı Kılıçdaroğlu. Muharrem İnce'yi tanıtırken ‘Gel bakalım Muharrem' diyerek öyle bir çocuk muamelesi çekti ki...” şeklinde konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI DEĞİL GENEL BAŞKANLIK YARIŞI

Muharrem İnce ve Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimi diye bir yarışı olmadığının altını çizen Melih Gökçek “ CHP'liler beni iyi dinlesin. Bu yarış doğrudan doğruya yüzde yüz Muharrem İnce ve Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrası genel başkanlık yarışıdır. Muharrem İnce Cumnurbaşkanı olma hevesinde değil. Muharrem İnce kalkar da “Parti mi çok oy alacak, Cumhurbaşkanı adayı olarak ben mi çok oy alacağım. Hangimiz çok oy alırsak seçimden sonra genel başkanlığı o kişiye teslim edelim. Senin de buna razı olman lazım Kılıçdaroğlu' derse Kılıçdaroğlu çıkmaza girmiş demektir. Bunu dedi mi Kılıçdaroğlu hayır da dese evet de dese kamuoyunda bir mahkumiyet söz konusu.” İfadelerini kullandı.

MUHARREM İNCE YENİ CHP'Yİ KURSUN

İnce'ye ‘Yeni CHP'yi kur” önerisini yapan Gökçek şu ifadeleri kullandı;

Diyelim ki Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'ndan fazla oy aldı. Kılıçdaroğlu ‘ben ayrılmıyorum' dedi. Muharrem İnce yanın aday yapılmayan milletvekillerini alsın yeni CHP'yi kursun. Kılıçdaroğlu'nun partisi yüzde 6-7'lik partidir. Diğerleri Muharrem İnce'nin etrafında toplanır. Yeni CHP Muharrem İnce olur. Gazeteciler gitsin sorsun ‘Sayın Kılıçdaroğlu Muharrem İnce sizden fazla oy alırsa genel başkanlığı ona bırakır mısınız?' diye.

EREN ERDEM'İ BOZUK PARA GİBİ HARCADILAR


Eren Erdem'in CHP'de yeniden aday gösterilmeyişiyle ilgili de konuşan Gökçek “Kılıçdaroğlu Eren Erdem'i bozuk para gibi harcadı. Kılıçdaroğlu'nun Eren Erdem'le olan işi bitti. Ama bu kararın kendisine ait olduğunu düşünmüyorum. “ dedi.