Kartepe'de Yüzme Havuzunun Temeli Atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe'de ilçesinde yaptırılacak yarı olimpik yüzme havuzunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Köseköy Mahallesi'nde inşa edilen ve 330 günde tamamlanması beklenen havuzun temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çocukların boş zamanlarında vakit geçirebilecekleri alanları oluşturmak için bu tarz projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Ailelerin çocuklarını spor yapmaya yönlendirmeleri gerektiğini belirten Karaomanoğlu, "Eğer böyle bir sistem kurmazsak, çocuk elinden kim tutarsa onun peşinden gidiyor. Eğer çocuklarımızın boş zamanlarını bizler doldurmazsak mikroplar doldurur. Kötü alışkanlık sigara ile başlar, kumara ve uyuşturucuya doğru gider. Çocuklarımızı spora yönlendirmeliyiz. Spor çocuklarımızı disipline eder." diye konuştu.

Kartepe Belediyesi Başkanı Hüseyin Üzülmez de yaptıkları çalışmalardan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yarı olimpik yüzme havuzun temel atma merasimi gerçekleştirildi.

Törene, Karaosmanoğlu ve Üzülmez'in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA