Konyaaltı'nda Göçmenler Konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi koordinatörlüğünde geliştirilen “Mülteci ve Göçmen Toplulukları İçin Hoşgörü Projesi”nin ortaklarından olan Konyaaltı Belediyesi, “Göçmenlerin Türkiye’ye olan toplumsal etkileri” konulu panele ev sahipliği yaptı.

Konyaaltı Belediyesi, proje kapsamında düzenlenen “Göçmenlerin Türkiye’ye olan toplumsal etkileri” konulu panele ev sahipliği yaptı. Panele, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel, Sosyal Politika ve Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Koçancı ve İl Göç Uzmanı Ayşe Çetin konuşmacı olarak katıldı.
Konuşmasında mülteci ve göçmenlerin ülkemizde toplumsal etkilerini anlatan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel, Türkiye’ye göç eden Suriye’lilerin toplumsal kabulü ile sosyal uyum sürecinin eş zamanlı politikalar ile yürütülmesinin önemine vurgu yaptı. Beykan Çizel, “Her iki toplumun beklentilerini dikkate alacak ve toplumsal kaygı yaratmayacak konuların başında Suriyelilerin eğitimi konusu gelmekte. Sosyal uyum sürecine ise Türkçe dil öğretimi ile başlanması son derece önem taşımakta” dedi.
