'Geçmişten Günümüze Anadolu' Defilesi

Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı giysilerden oluşan "Geçmişten Günümüze Anadolu" isimli defile düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, üniversitenin morfoloji salonunda düzenlenen defilede yaptığı konuşmada, "Beypazarı, değerleri zengin, gelenekleri zengin bir ilçemizdir. Evliya Çelebi, Beypazarı'nı garip sever, cömert ve hayırsever olarak tanıtmıştır." ifadelerini kullandı.

MYO'nun yeni binaları ve atölyelerin kurulmasına katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür eden Rektör İbiş, defilede emeği geçenleri kutladı.

Beypazarı MYO Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin ise, Anadolu'da görülen kültürel çeşitliliğin Beypazarı'nda da olduğunu söyledi.

Defilede, Moda Tasarımı Programı, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı ve Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Programı öğrencilerinin Anadolu'nun zengin kültüründen aldıkları ilhamla tasarladıkları giysiler sergilendi.

Koleksiyonda yer alan giysilerde kadifeler, satenler, organzeler, tüller ve şifonlar ile şalvarlar, saltalar, üçetekler yeniden yorumlandı.

Ayakkabılar, Orta Asya'dan Anadolu'ya gelen ve Anadolu'daki formlarla etkileşen çarık, yemeni, çizme formlarından esinlenilerek hazırlandı.

Kaynak: AA