Eskişehir Milletvekili Günay Kripto Parayı Anlattı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'ın, İstanbul Medipol Üniversitesi tarafından düzenlenen "Kripto Para" paneline katıldığı bildirildi.

Günay'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, son dönemde finans çevreleri başta olmak üzere tüm dünyada yankı uyandıran kripto para birimleri, İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen "Sanalla Gerçek Arasında Kripto Para" konulu panelde tartışıldı.

Panele monuşmacı olarak katılan Günay, yaptığı sunumda, kamuoyu hafızasında Bitcoin ile simgeleşen ama Ethereum, Ripple, Litecoin, Zcash gibi çok sayıda türevi bulunan kripto paraların en büyük riskinin, oluşturulan bu ağın arkasında kimlerin bulunduğunun bilinmemesi olduğunu belirtti.

Bu sistemin en büyük özeliğinin ise oluşturduğu blok zincirinin kendisini her 10 dakikalık aralıklarla kendi kendini denetleyen dijital ekosistem ağı oluşturması ve aracıları ortadan kaldırması olduğunu da dile getiren Günay, "Aracıları ortadan kaldırdığı için mevcut sistem aktörleri buna muhalif duruyor." dedi.

Kaynak: AA