Engelliler Düzenlenen Etkinlikte Eğlendi

Elazığ'da engelli ve engelsiz vatandaşları kaynaştırmak için "Aşmak İçin Hareket" sloganıyla etkinlik düzenlendi.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının katkılarıyla düzenlenen etkinlik, Türkiye Beyazay Derneği tarafından Fırat üniversitesi spor tesislerinde düzenlendi.

Engelli ve engelsiz vatandaşların çeşitli spor aktiviteleri yaptığı etkinlikte, halat çekme yarışı da yapıldı.

Beyazay Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Naci Demirpolat, alınan verilere göre engelsiz bireylerin yüzde 50'sinin, hiç bir engelli arkadaşı olmadığını söyledi.

İnsanların iletişim sıkıntılarını ve birbirlerine olan uzaklıklarını sporun birleştirici yönüyle aşmaya çalıştıklarını belirten Demirpolat, şöyle dedi:

"Görünen o ki sağlıklı bireylerimizin engelliler ile engellilerimizin de sağlıklı bireyler ile arasındaki iletişim sorunu yaşadıklarını söyleyebiliriz. İnsanlarımızın bu denli iletişim sıkıntısında olması engelli ve engelsiz bireylerimizi kutuplaştırmaktadır. Aşmak için hareket kampanyamız farklılıkların bir arada yaşama kültürünü tüm insanlara aşılama amacını taşımaktadır."

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk, Fırat Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Hatice Eröksüz, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA