AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı

AK Parti Muğla Milletvekili Öztürk: 'Muğlalı kardeşlerimizin daha iyi yaşaması için (2019 seçimlerinde) başarılı olma zorunluluğumuz var'.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP’li belediyelerin kente hizmet etmediklerini, Muğla için 2019 seçimlerinde başarılı olma zorunlulukları bulunduğunu söyledi.

AK Parti Muğla İl Danışma Kurulu nisan ayı toplantısı Atatürk Spor Salonunda yapıldı.

Öztürk, İl Danışma Kurulunda yaptığı konuşmada, 2019 seçimleri için çok iyi çalışma yürütmeleri gerektiğini belirtti.

Muğla’da AK Parti'li üç belediyenin bulunduğunu dile getiren Öztürk, şunları söyledi:

"Onların dar bütçelerle yaptıkları hizmetleri gördükçe Muğla’nın geleceği açısından üzülüyorum. Dün Bodrum’daydım, geçen hafta Fethiye ve Seydikemer’deydim. Köyleri ve şehir merkezlerini dolaştık. 40 yıldır kenti yönetmişlere bakıyorum şehirlerimizi doğa yönünden tahrip etmişler. Koca koca beton yığını haline getirmişler. İlçelerimizi rant kapısı haline getirmişler fakat dönüyorlar bizlere hakaretler ediyorlar."

Öztürk, bu durumu kabullenmenin mümkün olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bodrum’a baktığınız zaman bir tane mandalina bahçesi kalmamış. Her taraf betonlaşmış. Marmaris, Datça her taraf kaçak bina olmuş. Bu binalara bizim belediye başkanlarımız onay vermedi. Bunu şu an Muğla’yı yöneten belediyeler verdi. Muğla'ya altı aydır bir prestij yolu yapacaklar, Muğla’nın anasını ağlattılar. Topu topu 2 kilometre yolu altı aydan beri yapamadılar. Yapacakları işi yüzlerine gözlerine bulaştırdılar."

CHP’li belediyelerin kente hizmet etmediklerini, Muğla için 2019 seçimlerinde başarılı olma zorunlulukları bulunduğunu belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Muğlalı kardeşlerimizin daha iyi yaşaması için başarılı olma zorunluluğumuz var. Birlik ve beraberlik olmadan, birlikte aynı yere vurmadan, samimi bir şekilde belediyeyi arzu etmeden Allah nasip etmiyor. Birlikte mücadele etmemiz lazım. Muğla’nın çıkışına kocaman bir hastane yaptık. 300 milyon liralık yatırım var. Benim il başkanlığımda temelini attık ve bitirdik. Laf üretmedik eser ürettik ama dedik ki yetmez. Menteşeli kardeşlerimiz dediler ki burası 150 bin nüfus o artık Muğla’nın hastanesi biz Menteşe’ye hastane istiyoruz. 6 aydan beri çalışıyorduk onunda projesini onaylattık. “

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete de Muğla Büyükşehir Belediyesinin kente yeterince hizmet götüremediğini, hizmet götürdüğü mahalleler arasında da ayrım yaptığını savundu.

CHP'nin Muğla'da son dönemde sit alanları ile ilgili gerçekle ilgisi olmayan, halkı yanıltan açıklamalar yapıldığını dile getiren Mete, şunları söyledi:

"Bugün rantı en fazla olan ilçelerde, CHP'li belediye başkanları görevde ve o ilçelerde kaçak yapılar almış başını gitmiş. Yıkım kararı verilen yerlerle ilgili de ciddi ayrımcılık yapılıyor. Gökova Körfezi'ndeki yeni sit düzenlemesinde imara açılacak tek bir metrekare yok. Eski alanlardan daha fazla bir alan korunmaya alınmıştır. Biz gerçekleri halkımıza anlatmaya devam edeceğiz."

- "Muğlamızı 2023’e taşımak istiyoruz"

Parti olarak 18 Nisan’da Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Çalıştayı düzenleyeceklerini, burada parti teşkilatı olarak sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve akademisyenlerle ortak çalışma yürüteceklerini aktaran Mete, bununla Muğla’nın ekonomik olarak beklentilerini ortaya çıkarmayı, talep ve istekleri belirlemeyi amaçladıklarını söyledi.

Mete, 24 Nisan’da da partilerinin "Şehrim 2023" otobüsünün Muğla'ya geleceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin 100. yılında şehrinizi nerede görmek istiyorsunuz? Eksikleri nelerdir? Bunun çalışmalarını yapacağız çünkü Muğlamızı 2023’e taşımak istiyoruz. Bu manada 'Muğla Başkanını arıyor.' diyoruz. Biz bundan sonraki danışma meclisi toplantılarında Denizli’den, Antalya’dan, Gaziantep’ten büyükşehir başkanlıklarının kazanıldığı yerlerden başkanlarımız buraya getireceğiz. Onlara soracağız şehrinize son 5 yılda neler yaptınız? Bunları Muğlalılarla paylaşacağız.”

Muğla halkının hizmetin en iyisine layık olduğuna işaret eden Mete, “Muğla’ya biz bakanlıklar nezdinde en iyi hizmeti getiriyoruz. Hastanenin, okulun, spor salonunun en iyisini yaptık ama yetmiyor. Bir ayağımız topal. Bu manada 2023 öncesinde 2019 yılında inşallah o eksikliği de halkımızın teveccühü ile gidereceğiz.” dedi.

İl Danışma Kurulu Toplantısına AK Parti MKYK Üyesi Bülent Karakuş ile belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer de katıldı.
Kaynak: AA