Eğitim Bir-Sen'den Öğretmen Performans Değerlendirme Ve Aday Öğretmenlik Açıklaması

Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmeliği Taslağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eğitim Bir-Sen'den Öğretmen Performans Değerlendirme Ve Aday Öğretmenlik Açıklaması
Eğitim ve kültür alanında istenilen atılımların gerçekleştirilemediğinin bizzat cumhurbaşkanı tarafından dillendirildiğini vurgulayan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, “Bu taslak ucube yönetmeliğin başlangıcı olacaktır. Zaten bir ilerleme kaydedemediğiniz eğitim sistemimizi faturası nesillere çıkaracak sonuçlara zorlamaktadır. Son birkaç yıldır yapılan akıl almaz hatalar ve uygulamalar ile düştüğünüz durumun sorumlusu öğretmen değil; tıpkı bu taslak gibi uygulanan yanlış eğitim politikalarıdır” dedi.

Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmeliği Taslağının eğitimin niteliğine ve öğretmenin mesleki gelişimine hiçbir katkısı olmayacağını söyleyen Başkan Deniz, “Okul müdürü ve idareciler öğretmenlere, öğretmenler kendi çalışma arkadaşlarına, veliler ve öğrenciler kendilerine not veren öğretmene performans notu verecek.

Siz hiç doktora puan veren hasta, polise not veren vatandaş gördünüz mü? Nedendir bilinmez böyle garip uygulamalar ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığında başlıyor. Öğretmenler sizin test kobaylarınız değildir.

Bu komik ve anlamsız süreci işlevsiz kılmak için tüm üyelerimizle birlikte taslağınyönetmelik metnine dönüşmesine engel olacak, taslak ile ilgili MEB’in uygulama ısrarı sürerse uygulamayı anlamsız kılacağız.

Buradan bakanlığa, performans değerlendirmesini gündeminden çıkarma çağrısında bulunuyor, yönetmelik taslağının yürürlüğe konulması halinde, süreci işletilemez hale getirecek eylem kararı almaktaki kararlığımızı bir kere daha vurguluyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA