Üniversite Öğrencilerinden Terör Destekçilerine Tepki

Çankırı Karatekin Üniversitesinde (ÇAKÜ) bir grup öğrenci, Türk ordusunun Afrin'de elde ettiği zaferi kutlamak amacıyla Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde lokum dağıtmak isteyen öğrencilere yönelik yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Uluyazı Kampüsü'nde bir araya gelen grup adına basın açıklaması okuyan Öğrenci Konseyi Başkanı Yüksel Kol, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu ile 20 Ocak 2018 tarihinde Suriye'nin kuzeyindeki terör unsurlarını, yok etmek ve bölgeyi huzura, adalete, refaha kavuşturmak için Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatıldığını anımsattı.

Harekatın Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü olan 18 Mart'ta başarıya ulaştığını belirten Kol, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Özgür Suriye Ordusunun elde etmiş olduğu bu zaferi kutlamak için 19 Mart 2018 tarihinde vatansever Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri kampüslerinde lokum dağıtmak istediler. Ancak kardeşlerimiz bir grub terörist öğrenci tarafından sözlü ve fiziki müdahaleye maruz kaldılar." dedi.

Vatansever öğrenciler olarak üniversitelerin teröristlerden temizlenmesini ve böyle bir olayın yaşanmamasını istediklerini ifade eden Kol, şunları kaydetti:

"Bilsinler ki kardeşlerimiz yalnız değil ve bilinmelidir ki Türkiye’nin bu kahraman gençliği, ordusunun nice vatan evladını şehit vererek sahada elde ettiği zaferleri, üniversitelerde müdafaa etmekten bir an dahi geri durmayacaktır. Biz değil elimizi vatanını milletini, devletini, bayrağını seven öğrenciler olarak bedenimizi bu taşın altına koymaya razıyız.

İlim yuvalarımızı bu aşağılık zihniyetten uzak tutmak için sorumlu birimlerin işini zora sokmayacak şekilde her türlü mücadelenin içerisinde varız. Son olarak, başta Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Mehmetçiğimiz başta olmak üzere tüm şühedayı rahmet ve minnet ile anıyor, teröristlerin saldırı girişimi karşısında duran Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyoruz ve yanlarında olduğumuzu tekrarlıyoruz."

Kaynak: AA