Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, Yabancı Öğrencileri Ağırladı

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Avrupa Birliği Erasmus + Plus Projesi "Görevimiz Sağlık" kapsamında İspanya'nın Özerk Bask Bölgesi, Polonya ve Yunanistan'dan gelen 23 yabancı öğrenci ve 6 öğretmen ile Döşemealtı Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi öğrencilerini ağırladı.

Döşemealtı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Döşemealtı Belediyesi Meclis salonunda Erasmus öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Genç'e proje koordinatörleri Özge Dönmez Arıkel ve Emin Kutlu eşlik etti.

Başkan Genç, öğrenci ve öğretmenlere ilçe ve belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Genç, "Döşemealtı doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleriyle eşsiz bir yer. Neolitik çağdan kalan Karain Mağarası, Frigyalılar dönemine ait büyük İskender'in kuşatıp alamadığı tek yer olarak bilinen Termesos'un yanı sıra Ariasos Antik kenti, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ev sahipliği yapmış müthiş bir tarihsel zenginliğe sahip." diye konuştu.

Proje koordinatörü Özge Dönmez Arıkal da proje hakkında bilgi verdi.

Deney, araştırma ve veri işleme ile farklı kurumlarla işbirliği yapılarak aktif öğrenme sayesinde öğrencilerin fen, matematik ve bilişim gibi konularda bilgi ve beceri kazanacağını belirten Arıkal, "Proje kapsamında, insan sağlığı için önemli olan su, gıda ve bitkilerin incelenmesi gibi birçok farklı faaliyetin planlanması yapılıyor. Ayrıca laboratuvar testleri, didaktik oyunlar, küçük sınavlar, yarışmalar, üniversitelerde ve laboratuar ortamlarında dersler, su, beslenme, orman, ekoloji ve botanik gibi konularda uzmanlarla toplantılar yapıp öğrencilerin bu alanlardaki bilgilerinin artırılarak matematik ve istatistik sonuçları, sergiler, filmler, laboratuvar testleri sonuçları ile birlikte sunum yapacaklar." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA