Baklalı'da Türkü Ve Şiir Şöleni

Eğitimci Bayram Uğur, Sarıçam ilçesine bağlı Baklalı Mahallesi’nde ’Vatan’ konulu türkü ve şiir şenliği düzenleyeceklerini söyledi.

Baklalı'da Türkü Ve Şiir Şöleni
Uğur, imkanlar ölçüsünde köy ve mahallelerde 30’a yakın kitaplık kurduğunu, dar gelirli ailelerden 5 bine yakın çocuğu giydirdiğini, bu çalışmalarda sanatçı Tolga Çandar ve gazeteci Çetin Yiğenoğlu’nun da önemli katkıları bulunduğunu söyledi.



Eğitimci Uğur, 13 Mayıs 2018 Pazar günü 10.00-14.00 saatleri arasında Baklalı Mahallesi’nde ‘Vatan’ konulu türkü ve şiir şenliği düzenleyeceklerini belirterek, halk ozanlarının konser vereceğini, yazarlarının kitaplarını imzalayacağını ayrıca tüm konuklara fesleğen çiçeği armağan edeceklerini belirtti.

Bayram Uğur; Baklalı Köyü Şiir Şenliği etkinliğine Emekli Kurmay Albay Ali Maralcan, Dr. Halil Atılgan, Mehmet Demirel Babacanoğlu ve Yaşar Yıltan’ın danışman olarak katkıda bulunacağını, şiir yarışmasının seçici kurulunun Bayram Uğur, M. Demirel Babacanoğlu ve Yaşar Yıltan, türkü yarışmasının seçici kurulunun ise Dr. Halil Atılgan, Bayram Uğur, Nebi Işık ve Abidin Kaya’dan oluştuğunu açıkladı.

Uğur, şiir ve türkülerde dilin Türkçeye bağlantısıyla orantılı olması, vatanı konu edinmesi, halk şiir geleneğine uygun olması gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA