Hizan'da Okuma-Yazma Seferberliğine Yoğun İlgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "okuma-yazma seferberliği"ne Hizan ve köylerinde vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Hizan'da Okuma-Yazma Seferberliğine Yoğun İlgi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliğine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Hizan Halk Eğitim Müdürü Ercan Özdemir, bu ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Yüzlerce vatandaşın okullardaki kurslara başvurduğunu ifade eden Özdemir, okuma yazma bilmeyen vatandaşların tümüne ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Özdemir, "Hizan ve köylerinde TÜİK verilerine göre okuma-yazma bilmeyen 3 bin 351 vatandaşımız mevcut. Halk Eğitim olarak şuana kadar 127 kursta 209 erkek, bin 203 kadın olmak üzere toplam bin 412 kursiyere ulaşmış bulunmaktayız” dedi.

Okuma-yazma seferberliğinin önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Özdemir, “Amacımız okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızı minimuma indirmek. Okuma yazması olmayan bütün Hizanlı vatandaşlarımızın Halk Eğitim Merkezimize veya okullarımıza başvurmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA