FETÖ'nün Isparta Tugay Davası'nda Karar Haftaya Açıklanacak

Isparta’da FETÖ’nün 15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişimi sırasında Eğirdir Dağ Komando Okulunda eğitim gören 700 Harbiyeliyi Ankara’ya sevk etmek istedikleri iddiasıyla yargılanan 21 sanığın esasa ilişkin savunmaları ile son sözleri alındı. Mahkeme heyetinin bir hafta ara verdiği davada hükmün 15 Şubat’ta açıklanması bekleniyor.

FETÖ'nün Isparta Tugay Davası'nda Karar Haftaya Açıklanacak
Fethullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain ve kanlı darbe girişimi sırasında, Isparta’daki Tugaydan çıkacak olan araçlarla Eğirdir Dağ Komando Okulunda eğitim gören 700 Harbiyeliyi Ankara’ya sevk edecekleri iddiasıyla, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 9’u tutuklu 21 sanıklı davada, avukatların esasa ilişkin savunmaları sonrasında sanıklara son sözleri soruldu.

Aralarında eski Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile eski Erkan Başkanı Orhan Yılmaz’ın da tutuklu sanık olarak bulunduğu dava, güvenlik gerekçesiyle Isparta Adliyesi Konferans Salonu’nda görüldü.

Duruşmayı takip etmek üzere adliyeye gelen sanık yakınları, polis ekipleri tarafından kapı girişinde arandıktan sonra içeri alındı.

SEGBİS ile duruşmaya katıldılar

Duruşmaya eski Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ile Merih Özşahin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuklu sanıklar İlhan Çağrı Kayaoğlu, Ahmet Nazif Şahinoğlu, Nurhan Baran, Ahmet Yıldırım, Orhan Yılmaz, Cumhur Keyik, Hüseyin Seçkin Eraslan, tutuksuz sanıklar ve sanık avukatları da salonda hazır bulundu.

Sanıklara son sözleri soruldu

Isparta Adliyesinde bugün öğleye kadar devam eden oturumda, tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmaları da tamamlanırken, mahkeme heyeti tarafından söz verilen sanıklar, tahliye ve beraatlarını talep etti. Mahkeme heyeti duruşmayı 15 Şubat günü saat 15.00’e erteledi.
Kaynak: İHA