Ünlü İsimler Nadir Hastalıklara Dikkati Çekmek İçin Poz Verdi

Yarısı çocukluk döneminde görülmeye başlanan ve çoğunlukla hayat süresini kısaltan nadir hastalıklara dikkati çekmek amacıyla, aralarında Özge Borak, Ahu Yağtu, Pelin Akil, Sercan Badur gibi ünlü isimlerin de desteklediği farkındalık kampanyası başlatıldı.

Yüzde 80'i genetik kaynaklı olan ve hastaların hayatlarını tehdit eden nadir hastalıklara dikkati çekmek amacıyla hayata geçirilen ve Özge Borak, Ahu Yağtu, Pelin Akil, Sercan Badur gibi ünlü isimlerin de desteklediği farkındalık kampanyası başlatıldı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 28 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Gününde Mukopolisakkaridoz (MPS) ve Benzeri Lizozomal Depo Hastalıkları Derneği ile Shire'ın katkılarıyla, nadir hastalıkları olan kişilerin zorlu yolculuğuna dikkati çekmek ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla ünlülerin de dahil olduğu farkındalık kampanyası düzenleniyor.

"Farkım Nadir Olmak, Elini Uzat Farkındalık Yarat" adlı "nadir hastalıklar farkındalık kampanyası" kapsamında fotoğrafçı Aytekin Yalçın, oyuncu, müzisyen ve gazetecilerden oluşan isimlerle özel bir fotoğraf çekimi gerçekleştirdi.

Kampanyaya destek verenler arasında Özge Borak, Ahu Yağtu, Pelin Akil, Anıl Altan, Akasya Asıltürkmen, Ceylan Ertem, Sercan Badur, Aytaç Uşun, Birand Tunca, Uğur Kurul, Sedef İybar, Zeynep Soylu, Oben Budak, Çağla Gürsoy ve Yiğit Dikmen yer aldı.

Kampanyaya destek veren isimler, nadir hastalıklarla ilgili hassasiyetlerini ortaya koymak için, kampanya logosunun renkleriyle ellerini ve yüzlerini boyayarak poz verdi.

Ayrıca kamera karşısına geçip nadir hastalıklar günüyle ilgili anlamlı mesajlar veren isimler, 28 Şubat Dünya Nadir Hastalıklar Günü'nde kampanya videosu ve fotoğraflarıyla paylaşımda bulunarak farkındalık kampanyasına destek oluyor.

Ünlü isimler, kampanya için kot pantolonlarıyla poz vererek dünya çapında yürütülen "Jeans for Genes" hareketine gönderme yaptı.

Kaynak: AA