Zara Ziraat Odasından Köy Gezileri

Zara Ziraat Odası tarafından köy gezisi düzenlendi.

Oda yöneticileri, Adamfakı, Nasır, Sucak, Kabaktepeler, Baharşeyh, Yolören, Tepeköy köylerine düzenlenen gezilerde, köy muhtarlarını ziyaret etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ufuk Ateş'in de katıldığı köy gezilerinde, hayvancılık ve tarımsal faaliyetler değerlendirildi.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy ziyaretlerinde muhtarların ve halkın ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Şubat ayı gezisinde, 7 köye ziyaret düzenlediklerini belirten Şimşek, şöyle konuştu:

"Köylerimizin zirai ve sosyal durumlarını gözlemledik. Bugüne kadar yaptığımız köy ziyaretleri içerisinde, Nasır köyümüzün gerek hayvancılıkta, gerekse tarımsal faaliyetlerde gözle görülür başarılarına tanıklık ettik. Daha çok kendi imkanları ile ilçemiz ziraatine önemli kazanımlar sağlamaktalar. Diğer taraftan arazisi olmasına rağmen, terkedilmişliği yaşayan Kabaktepeler köyümüzün durumu ise içimizi burkmuştur. Umut ediyoruz, devlet yatırımlarının değerlendirilmesi ve köye dönüşlerin başlamasıyla boşalan köylerimiz, ülkemiz katma değerine, üretimine katkı sağlasın. Yeniden canlansın, ata toprakları güç bulsun."

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ufuk Ateş ise programı düzenleyen oda yöneticilerine teşekkür ederek, "Ziyaret ettiğimiz köylerimize baktığımızda, devletimiz sosyal devlet sorumluluğunu fazlasıyla yerine getirmektedir. İş köylerimize ve üreticimize düşmektedir. Bu projelerin, desteklerin değerlendirilmesi, köylerimizin yeniden kalabalıklaşması ülkemiz geleceği için hayati önem taşımaktadır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA