Sağlık Çalışanlarından Türk Tabipler Birliği'ne Kınama
Gaziemir Nevvar Salih İsgören Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Doğan Yıldırım, Afrin operasyonuna yönelik yaptıkları açıklamadan dolayı Türk Tabipleri Birliği’ni kınadıklarını belirterek, "Bu açıklama sağlık çalışanlarının görüş ve hissiyatlarını yansıtmamaktadır" dedi.

"Sağlık çalışanlarımız yara sararken, Türk Tabipleri Birliği’nin yaptığı açıklama milletin ma’şeri vicdanında yara açmaktadır. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör saldırılarına karşı milletimizin egemenliğini ve hayat hakkını savunmak için yapılan bu harekatın meşru müdafaa olduğu bütün dünya tarafından kabul edilmektedir. Meslek örgütü olan Türk Tabipleri Birliği’nin bu açıklaması, sağlık çalışanlarının görüş ve hissiyatlarını yansıtmamaktadır. Savaş karşıtı açıklama yapılacaksa, binlerce kilometre ötelerden gelip, kardeş ve dost toprakları işgal etmek isteyenlere karşı yapılmalıdır. Halkın can güvenliğini gözeten beyanlarda bulunulacaksa, daha dün Kilis’te cami, Hatay’da pazar yeri vuran terör örgütüne karşı beyanda bulunulmalıdır."
Yaklaşık 4 milyon Suriyeliye kucak açan Türkiye’ye karşı olumsuz en ufak bir imada bulunmanın bile hakkaniyete sığacak ve kabul edilecek bir aydın davranış olmadığını kaydeden Yıldırım, "Sağlık camiası olarak bu açıklamaları kabul etmiyor ve kınıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
